060.

Fjärde dagen på Maui snorklade vi vid Honolua Bay. Det var mycket mer fisk än där vi bodde och vattnet var inte lika grumligt så man såg mycket bättre. Vi såg många fiskar, till exempel Hawaiis delstatsfisk, Humuhumunukunukuapua’a. Det var som att simma i ett akvarium och att simma bland ett korallrev är något jag velat göra länge så det var kul! När vi snorklat ett tag gick vi tillbaka till bilen och åkte mot Lahaina där vi gjorde Henna-tatueringar, åt lunch och shoppade. Sedan åkte vi hem, badade vid stranden vid hotellet och jag och Olivia kollade på en film.

Dagen efter åkte vi till samma ställe och snorklade igen. Luke hade problem att andas i sin snorkel så vi hyrde en boogie-board med ett plasthål i mitten så han ändå kunde se fiskarna genom det. Vi snorklade inte lika länge denna gången då vi sett det mesta dagen innan. På vägen tillbaka stannade vi vid en utsiktsplats för att ta lite bilder. Där var även en person som stod och sålde fisk-/räktacos och lite längre bort fanns det en som sålde kokosvatten direkt från en kokosnöt. Vi stannade och åt tacos där och drack kokosnötsvattnet. Efter det började vi köra mot Hana som är en by på östra sidan av Maui. Vi åkte först till ett ställe, parkerade bilen och gick en liten bit för att komma till ett vattenfall. Det är något jag ville göra medan vi var på Maui och jag är glad att vi kunde göra det. Det var några som hoppade från sidan av vattenfallet så jag och Olivia joinade dem, dock hoppade vi bara ca en meter och de runt fyra. Vi gick sedan till ett större vattenfall och efter det gick vi tillbaka till bilen. Vi fortsatta mot Hana på den krokigaste vägen jag någonsin åkt på. Det fanns till och med tröjor man kunde köpa där det stod ”I survived the road to Hana”, så extremt sick-sack var den. Vi bilade förbi en bambuskog och en strand med svart sand. Först gjorde vi ett misslyckat försök att försöka gå genom skogen till den svara stranden. Vid andra försöket tog vi bilen och listade ut vägen till stranden. Efter att vi varit på stranden ett tag bilade vi tillbaka till vår condo.

Fredagen den 3 april flög Melissa och José till Maui och de kom till vår condo runt elva på morgonen. Vi spenderade stora delar av dagen vid stranden och solade och badade. Vid sextiden åkte vi till Old Lahaina Luau, där det serverades en traditionell Hawaiiansk middag. Först när vi kom dit fick vi blomkransar och sedan fick man gå runt på området där Native Hawaiians stod utspridda vid olika stationer. Vi gick till en person som gjorde poi av växten som Hawaiis befolkning länge överlevde på. Det var som en lila gegga som hade konsistens som lim och smakade som en papperservetter. De hade även en station med en stor hög av jord. Där under hade de varma stenar och gjorde långkok på gris. Det var väldig annorlunda men köttet smakade oväntat gott. Efter middagen hade de en show när de dansade bland annat deras traditionella hula.

IMG_3199Honolua Bay.

IMG_3201Färskt kokosnötsvattnen.

IMG_3257Ett av vattenfallen vi badade vid.

IMG_3242Bambuskog.

SONY DSCJag vid en del av bambuskogen.

photo 3Den svarta stranden.

Old Lahaina Luau.

IMG_3291Jag och Olivia.

Högen av jord.

Poi gjord av växten i övre vänstra hörnet.

Precis innan middagen serverades grävde de fram grisarna.

Olivia, Kim och jag.

Solnedgång.

De som uppträdde.

Jag, Olivia och vår servitör Dani.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s