053.

Jag har varit sjuk sedan i måndags och har därför inte mycket intressant från den senaste veckan att skriva om. Jag har därför tagit tag i att skriva klart inlägget från min amerikanska jul, bättre sent än aldrig!

Julafton firades med släkten och min värdfamilj höll i firandet. Det var ungefär 50 personer i huset från femtiden. Jag hade träffat hela släkten två gånger tidigare men det är alltid lika överväldigande att träffa alla samtidigt. Jag var mest med Victoria som är 18 och i princip den enda äldre kusinen. Hon gick på AGHS förra året och pluggar i San Diego på college så tyvärr träffas vi inte så ofta.

Hela julfirandet var väldigt annorlunda från det jag är van vid i Sverige. Vi hade en stor buffé med olika pastarätter till middag istället för det svenska julbordet. Sedan hade jag knappt några julkänslor alls då vädret mest kändes som en sensommar. Eftersom vi var så många hade vi ett stort tält på uteplatsen på baksidan av huset där delar av oss åt. Tack vare det varma vädret var det inte några problem.

Istället för att alla kusiner hade köpt julklappar till alla hade vi lottat en person som man skulle ge till och en person man skulle få av. Julklappar får man egentligen på juldagen här men kusinjulklapparna delades ut under kvällen. Jag fick ett presentkort på Starbucks och ett annat på bion här av Joe och jag gav ett presentkort på Tilly’s till Grace.

juldagen väcktes jag av exalterad Luke som sa att tomten hade varit här och han undrade om jag ville öppna julklapparna från tomten. Jag gick upp till vardagsrummet där julstrumporna svämmade över med klappar. Efter att vi öppnat julklapparna i våra respektive julstrumpor började jag att koka risgrynsgröt och glögg. Jag blev alldeles varm i hjärtat av att glögglukten och smaken av risgrynsgröt med kanel och ljummen mjölk. Såklart hade vi mandel i gröten och den fick Toby. Efter den svenska julfrukosten öppnade vi paketen från Kim och Toby. Jag gav alla i värdfamiljen varsitt paket och sedan öppnade vi också paketen som min familj hade skickat tidigare i december.

Till lunchen kom Kims föräldrar och vi bytte paket med dem. Dagen efter, på annandag jul, åkte vi till Tobys mamma och styvpappa och åt middag där. Där var även Tobys farmor Rosalie och Tobys bror Jamie och hans son Jack. Där blev det efter middagen också julklappsutdelning. Senare på kvällen spelade jag, Olivia, Luke och Jack på deras farmors Xbox (ja, Tobys mamma har ett Xbox) och jag var grym på motorcykelspelet vi körde.

20150308-200711.jpgMiddagsdukning.

20150308-200917.jpgNågra av kusinerna.

20150308-200834.jpgJultomten och Joe.

20150308-201017.jpgGlögg och risgrynsgröt.

20150308-200805.jpgMitt 3D-pussel till Luke blev succé.

20150308-201107.jpgEn annan dag på jullovet medan Yannou fortfarande var här då jag, han, Elli, Yara och Russel åkte skridskor.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s