047.

GOTT NYTT ÅR!

20150101-200715.jpg

Nu tittar jag tillbaka på 2014 och sista helgen av Thanksgiving-lovet som spenderades i San Fransisco, med tanke på att vi ska tillbaka dit imorgon (tekniskt sett idag) och att jag fortfarande inte skrivit om det.

Jag, Olivia, Kim och Melissa körde en tjejresa dit under Black Friday. Det skulle regna på lördagen så vi ville hinna med alla utomhusgrejer på fredagen. Vi åkte först till Golden Gate Bridge, tog lite bilder och promenerade knappt hälften av den. Sedan åkte vi till Palace of Fine Arts och efter att vi spenderat lite tid där åkte vi till Lombard Street, världens krokigaste gata. Efter att vi snurrat runt ett tag på San Fransisco’s gator åkte vi till Fisherman’s Wharf för att äta och sedan gick vi till Giradellis chokladfabrik. Deras choklad kommer härifrån och det fanns tre butiker inom kanske 100 kvadratmeter. Trots antalet butiker var de allihop packade med folk, speciellt orginalbutiken, så vi överlade om det var värt eller inte att ställa sig i kön. Vi beslutade oss tillslut att i alla fall ställa oss i kön och oj vad det var värt väntan. Jag och Olivia åt en mintglass med en varm chockladsåsfudge-grej som var gudomlig. Vi fick också testa deras säsongschocklad med polkasmak (♡). När vi hade ätit klart var klockan rätt mycket och vi begav oss till vårt hotell. Vi bodde precis vid Union Square och först när vi var framme vid vårt hotell förstod vi varför det var så långa bilköer på vägen dit. Det var nämligen den årliga ”Christmas Tree Lightning” så det var folk precis överallt. Vi hann komma fram precis innan julgranen tändes så vi gick ut och trängdes i folkmassorna. När granen var tänd och lugnet lagt sig lite gick vi till en restaurang och åt middag och sedan gick vi upp till rummet och la oss.

Dagen efter nämnde jag att jag behövde köpa nya jeans så vi gick till Macy’s och kollade efter det. Jag köpte ett par mörkblå och Kim köpte ett par ljusare som jag senare fick i julklapp. Vi gick sedan ut för att kolla på deras julskyltning, vilket fick mig att sakna Stockholm och NKs julskyltning. Efter att vi varit på Macy’s spatserade vi runt på San Fransiscos gator och funderade på vad vi skulle göra av dagen. Vi gick till ett ställe och fixade pedikyr och sedan gick vi till ett hotell, åkte upp till högsta våningen, och tog en drink och lite tilltugg. Efter att vi spenderat några timmar där med den otroliga utsikten över San Fransisco gick vi till Cheesecake Factory för att äta middag. Väntetiden var två timmar så vi gick upp till rummet och gjorde oss i ordning. När vi sedan kom tillbaka två timmar senare behövde vi tydligen vänta en timme till så då gick vi runt och kollade på skor och gick runt bland Macy’s julavdelning. Efter inte alltför lång tid fick vi tillslut ett bord och åt god mat. Vi köpte varsin cheesecakebit, jag och Olivia körde på peppermint (mintsmaker finns i överflöd denna säsong) och Kim och Melissa köpte chocolate chip cookie dough, och tog med dem till hotellet. Vi tog även med oss vår överblivna mat och gav till en hemlös man. När vi kom till vårt rum bytte vi om till pyjamas, satte oss i våra sängar och åt våra respektive cheesecakes, ett bra slut på en bra resa.

SONY DSCGolden Gate Bridge.

20150101-221800.jpgPalace of Fine Arts.

20150101-201830.jpgVid Fisherman’s Wharf…

20150101-201121.jpg… där jag åt krabbsoppa ur en brödskål.

SONY DSCVi både gick och åkte bil nedför Lombard Street.

20150101-200756.jpgLugnet efter stormen vid julgranen på Union Square.

20150101-200841.jpgMacy’s julskyltning, med levande djur, var lite mer hardcore än NKs.

SONY DSCJag såg denna byggnad som mest kändes som en kopia av katedralen i Notre Dame.

20150101-201652.jpgUtsikt över Union Square.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s