029.

Väldigt mycket är annorlunda i här skolan och jag tänkte därför lista några skillnader, både stora och små från mitt high school här och mitt gymnasium hemma i Sverige.

  • Skolan börjar 07.50 och slutar 02.55 (14.55).
  • Varje klass är 53 minuter.
  • Lunchen är 30 minuter.
  • Vi har åtta minuter från att vi slutar en lektion till att nästa börjar. Det kanske låter som länge men campus är väldigt stort så det tar lång tid mellan klasserna.
  • Hålslagarna har tre pelare istället för fyra.
  • Om en lektion slutar tidigt får man inte gå från klassrummet. Man måste vänta där och först när skolklockorna ringer får man gå ut.
  • Vi har inga skåp så det finns en upplaga av böcker i skolan och så får man med sig en bok att ha hemma. Väldigt praktiskt tycker jag, dock måste man bära runt skrivböcker till alla ämnen hela dagen.
  • Här använder man inte handväska i skolan utan ryggsäck.
  • Man får poäng för olika saker som tillsammans blir ett betyg i slutet av året. I min dansklass till exempel får man två poängs avdrag om man kommer sent och om man skolkar får man fem poängs avdrag.

20140827-202449.jpg
Det high school jag går på har inte korridorer. Det beror på att klassrummen är i olika byggnader som är utspridda över skolgården. På bilden ser ni 300-klassrummen på ena sidan och 400-klassrummen på den andra.

20140827-202434.jpg
Det här är huvudentrén där skolans namn står. Man behöver dock inte använda denna ingång då AGHS inte är en sammanhängande byggnad. Det betyder alltså att man kan gå in på skolområdet från vilket håll som helst.

20140827-202517.jpg
200- till 800-klassrummen är på en sida av skolan och 900-klassrummen är på en annan sida av skolan. Det som delar klassrummen är planer för olika sporter till exempel tennis, baseball och vattenpolo. På bilden ser ni några basketplaner (som jag dock hittills aldrig sett någon använda) samt en del av Doug Hitchen stadium, American football hemmaläktaren.

20140827-202459.jpg
Bakom dörrarna till denna byggnad är en sporthall som främst används för innesporterna till exempel volleyboll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s